O

p de vraag of mijn hond ham kan eten, is het antwoord niet een simpele ja of nee. Er zijn veel dingen waarmee je rekening moet houden voordat je vlees aan je hoofd geeft.

December is voor bijna iedereen een vakantiemaand. Wat betekent dat je meer in de keuken staat te koken en koken betekent lekkers. Soms delen we tijdens het koken soms stukjes met onze schattige honden om hen te laten zien dat we van ze houden - en omdat als ze bedelen ze onweerstaanbaar zijn.

Kunnen honden ham eten?

Als het gaat om het voeren van mensen eten aan honden, is ham een beetje een grijs gebied. Ja, technisch gezien is het een eiwit dat honden nodig hebben. In de winkel gekochte ham bevat echter vaak veel natrium.

Natrium in voldoende hoeveelheden is al erg genoeg voor mensen, maar het is ook slecht voor honden. Natrium is niet het enige gevaar dat ham voor huisdieren vormt. De conserveringsmiddelen zitten vol met nitraten en nitrieten, en deze zijn ook op natriumbasis.

Al dit natrium kan bij honden tot ernstige bijwerkingen leiden. Het kan ook giftig zijn. Te veel natrium kan leiden tot symptomen zoals braken, diarree en lethargie. Erger nog, het kan epileptische aanvallen en nierschade veroorzaken.

Als dit niet erg genoeg is, heeft ham ook meer vet dan ander vlees. Aangezien het dieet van je hond waarschijnlijk al de juiste hoeveelheid gezonde vetten heeft die je pup nodig heeft. Zou ham slechts een onnodige toevoeging zijn en in plaats daarvan leiden tot mogelijke spijsverteringsproblemen voor je hond.

Mag een hond ham eten?

Uiteindelijk zouden kleine stukjes ham van tijd tot tijd waarschijnlijk niet dodelijk zijn voor je hond. Als voorwaarden dat ze geen medische problemen hebben zoals overgewicht.

Als je het niet zeker weet, is het verstandig om een dierenarts te raadplegen voordat je doorgaat met het geven van menselijk voedsel aan je hond. Dat gezegd hebbende, al met al is dit een stuk vlees dat waarschijnlijk beter aan menselijke consumptie kan worden overgelaten.


Geschreven op: 
July 29, 2020
 in 
Informatief
 over 
Honden Algemeen

Meer 

Artikelen

alles bekijken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
de nieuwste artikelen rechtstreeks in je inbox!

Geen spam. Lees onze Privacy Policy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.